יום ראשון, 13 במאי 2012

קורות החיים שיעבירו אתכם לשלב הבא: "עשרת הדיברות"

קורות החיים שיעבירו אתכם לשלב הבא: "עשרת הדיברות":

איך לגרום לקורות החיים שלכם לעבור סינון מבין מאות ולהביא את המשרה המיוחלת? וודאו שיש ברשותכם את עשרת הדיברות הבאות לפני שתלחצו על כפתור "שלח":

1. המכתב המקדים: זאת למעשה הקדמה חשובה מאד שתתן ערך מוסף לקורות החיים שלכם. דאגו לכלול אותו כפסקה קצרה בגוף המייל שנשלח (לא בקו"ח עצמם), פרטו הישגים המקצועים שיהוו יתרון עבור החברה והמשרה הרצוייה. דאגו שהמעסיק ירגיש שנשלח אליו מסר אישי.

2. גמישות לשינויים :  כן, יש לשנות בקביעות, על מנת לשקף התאמה מלאה בין המשרה לקורות החיים שלכם. אין נוסח אחד "קדוש", מקמו את הנושאים בהתאם למפורט במשרה. אם למשל המשרה שמה דגש על ניסיון, אז איזה טעם יש לציון ההשכלה כסעיף ראשון? ואם אתם מגישים מועמדות למשרות הדורשות ידיעת שפות ותוכנות, האם לא כדאי לקדם את הסעיפים הללו מתחתית הדף למעלה? אם למשל מוזכר שהמועמד צריך להיות "מנהיג" ו"בעל יחסיי אנוש מצויינים"- תכללו ביטויים אלה במדוייק בקורות החיים שלכם.

3. תמצית קורות החיים –מומלץ להוסיף הקדמה של כמה מילים בראש הדף, שאותה ניתן לשנות ולערוך בכל פעם לפני ששולחים למשרה מסוימת. מספר נקודות מרכזיות ומתומצתות יקלו מאד על מי שעובר על מאות קורות חיים ביום!

4. דף אחד: זכרו שיש לכם 30 שניות להעביר את המסר! תמצתו עצמכם לדף אחד, במדה ואין ברירה- כדאי שהדברים החשובים ביותר יצויינו בדף הראשון

5. חלוקה לנושאים: ניסיון מקצועי, השכלה, ושירות צבאי- ארגנו אותם כך שהרלוונטי ביותר למשרה המוצעת יהיה בראש הדף (למשל אם יש לכם תואר מתאים, נושא ההשכלה יבוא ראשון).

6. שבצו מותגים: עבדתם בחברה מוכרת ו/או גדולה? ציינו את שמה, זה ירשים.

7. מילות מפתח: חברות משתמשות לעיתים בתוכנת סריקה אוטומטית לקו"ח שלכם, דאגו שהמילים שהיו בתיאור המשרה יופיעו גם אצלכם להגדלת הסיכויים שלכם לעבור את הסינון: אם למשל יש דרישה ל"אנגלית שפת אם" וכתבתם "אנגלית רהוטה" –סיכוי טוב שלא תעברו את שלב הסריקה. וחבל.

8. עיצוב: המטרה לאפשר למעסיק לאתר במהירות וקלות את מה או מי שמחפש: צרו מסמך מאורגן ומסודר, רווחים שווים בין השורות, הדגישו כותרות ראשיות וארגנו כותרות משנה כתבליטים, שמרו על פסקאות קצרות בלבד. השתמשו בפונט אחיד (רצוי Ariel גודל 11), וגם אם אתם דוגמנים בהווה או בעבר אל תתפתו לכלול תמונה אישית.

9. הניסוח מושלם- דאגו שלא יהיו שגיאות! בצעו הגהה קפדנית על המסמך, היו פרפקציוניסטים, שגיאת כתיב אחת פוגמת בסיכויים שלכם להתקדם הלאה.

10. כנות: היו כנים עם עצמכם ועם המעסיקים, אל תפזרו הבטחות או סיסמאות שווא, אל תנסו לכפות את קורות החיים אם אין כל התאמה בין הדרישות לבין הניסיון או ההשכלה שלכם. זכרו שאחרי "תהליך החיפוש" עומדת משרה שאתם גם אלה שתצטרכו לאייש אותה ולהוכיח הצלחה לאורך זמן.

בהצלחה






3 תגובות:

  1. אחלה פוסט. היה נחמד לראות דוגמאות ממש לשניים שלושה קורות חיים שמיישמים את ההמלצות.

    השבמחק
  2. אחלה רעיון , אבדוק את האופציה , זה יקח טיפה זמן אבל אני חושבת שזה רעיון מגניב ליישום !

    השבמחק